ظروف آشپزخانه
ظروف آشپزخانه امروزی از مواد مختلفی ساخته می شوند. اشیایی ساخته شده از آخرین نسل مواد خام و همچنین محصولاتی هستند که بیش از یک قرن است که توسط انسان استفاده می شود. ظروف مسی را باید در این دسته آخر قرار داد. حال نگهداری ظروف مسی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است که در ادامه این مقاله به اهم نکات آن خواهیم پرداخت.
کیفیت و ظاهر ظروف آشپزخانه که به طور فعال در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند یا به عنوان یک عنصر تزئینی در اتاق عمل می کنند، برای هر خانه دار از اهمیت بالایی برخوردار است. چنین نگرش به چنین مواردی در خانه رویکرد خاصی را در انتخاب محصولات، به ویژه موادی که از آن ظروف ساخته می شود، تعیین می کند. از آنجایی که ظاهر و دوام اقلام خانگی خریداری شده تا حد زیادی به ویژگی های مواد اولیه بستگی دارد.
هنگامی که کیفیت به جنبه اصلی فرآیند انتخاب تبدیل شود، ظروف فلزی، به ویژه مس، حرف اول را می زند. این به این دلیل است که این آلیاژ به خوبی برای فرآوری مناسب است و به صنعتگران اجازه میدهد ظروف مسی را در هر شکل و اندازه بسازند. علاوه بر این، اقلام مسی با موفقیت در هر آشپزخانه یک واحد مسکونی یا در یک موسسه عمومی قرار می گیرند.
ظروف مسی می توانند چند رنگ باشند. امروزه تنوع رنگ های زیر رایج است:
ظروف صورتی و قرمز، مناسب برای استفاده روزمره و همچنین دکوراسیون اتاق خواب.
محصولات زرد و نارنجی – تقلید از محصولات “عتیقه”.
چنین تنوع رنگی مورد تقاضای بسیاری از طراحان داخلی و همچنین سرآشپزها است که برای آنها ترکیب هماهنگ ظروف با طراحی محیط بیرونی منطقه آشپزخانه مهم است. یکی دیگر از ویژگی های محصولات مسی ظاهر جذاب آنهاست. حتی با ساده ترین فرم ها و عدم وجود دکور اضافی. به لطف چنین ویژگی هایی، برای بسیاری از متخصصین زیبایی شناسی، هزینه بالای ظروف مسی کاملاً قابل توجیه است. امروزه تولید کنندگان نه تنها گلدان های ساخته شده از این فلز را به آشپزها و خانم های خانه دار ارائه می دهند. زیرا کاسه های مسی، ماهیتابه ها و تیانچه ها و همچنین قوری ها، قابلمه ها و موارد دیگر وجود دارد.
طعم شگفت انگیز و خاص با ظروف مسی
به گفته اکثر متخصصان نوشیدنی های قهوه معطر، بهترین قهوه را می توان از مس ترکیه تهیه کرد.
دسرها و سس های خوش مزه طعم خاصی دارند. همانطور که تحقیقات نشان می دهد، بیشتر محصولات “هوس انگیز” در آشپزی را می توان در قابلمه ها و تابه های مسی پخت.
هیچ محدودیتی برای استفاده از مواد و محصولات خاص با ظروف مسی وجود ندارد، زیرا محصولات مدرن در داخل دارای روکش خاصی از فولاد ضد زنگ یا رویه قلعدار هستند. این ویژگی ساخت به دلیل ویژگیهای مس برای واکنش با محیط اسیدی و کمی اسیدی است که مملو از تشکیل ترکیبات مضر برای سلامت انسان است. این غذاها علاوه بر آسیب رساندن به بدن، می توانند کیفیت ارگانولپتیک آنها را نیز تغییر دهند.
با توجه به خصوصیات فردی مس، همچنین باید توجه داشت که در تماس مستقیم فلز با مواد غذایی در دماهای بالا، غذا بیشتر اسید اسکوربیک را از دست می دهد. بنابراین آبکاری یک آلیاژ متفاوت در داخل آن برای محافظت بهتر ضروری است. همچنین، تحت تأثیر رطوبت زیاد، فلز اکسید می شود که منجر به تشکیل پتینه می شود.
در مراقبت از ظروف باید به این نکته توجه کرد.
مزایا و معایب
از آنجایی که استفاده از ظروف مسی در آشپزخانه در بسیاری از کشورها مورد تقاضا است. علاوه بر این، بیش از یک قرن است که از ظروف فلزی زرد و قرمز در زندگی روزمره استفاده می شود. سرآشپزها و خانم های خانه دار به مزایا و معایب چنین محصولاتی توجه می کنند. بنابراین مزایای ظروف مسی به شرح زیر است.
مواد خام با افزایش حساسیت آنها به مقادیر دما متمایز می شوند. می توان دید که رسانایی حرارتی فلز ۲ برابر بیشتر از آلومینیوم و همچنین ۱۰ برابر بیشتر از فولاد ضد زنگ است. چنین ویژگی هایی گرمایش سریع و در صورت لزوم خنک شدن آن را تعیین می کند. بنابراین، به عنوان مزیت اصلی، شایان ذکر است که امکان کنترل تمام مراحل پخت و پز در ظروف مسی وجود دارد.
انتقال حرارت مس از سوختن غذا در حین آشپزی جلوگیری می کند، همچنین می توانید مطمئن باشید که ظرف از هر طرف در معرض دمای یکنواخت قرار می گیرد.
خواص ضد باکتریایی ذاتی فلز است. به عنوان مثال، استفاده از ظروف مسی احتمال آلودگی به میکروب های مضر از جمله سالمونلوز و E.coli را کاهش می دهد.
از جمله معایب چنین محصولاتی برای پخت و پز باید موارد زیر را برجسته کرد.
ظروف آشپزی بدون سطوح داخلی تصفیه شده می تواند برای سلامت انسان مضر باشد. این امر به ویژه در مورد آزاد شدن رادیکال های آزاد هنگام تعامل با ویتامین C صادق است.
علاوه بر این، در میان معایب، لازم است که مقاومت ضعیف فلز در برابر رطوبت زیاد هوا برجسته شود. در پرتو تماس مداوم با رطوبت، محصولات ساخته شده از این فلز می توانند با پوشش سبز رنگی پوشانده شوند که بر خصوصیات خارجی محصولات تأثیر منفی گذاشته و استفاده و طبخ غذا را غیرممکن می کند.
از معایب ظروف مسی می توان به قیمت بالای آنها در مقایسه با محصولات مشابه ساخته شده از فولاد ضد زنگ و سایر آلیاژها اشاره کرد.
در مورد آسیب مستقیم، ظروف مسی تنها در صورتی برای سلامتی انسان تهدید میکنند که افرد الکلی باشند یا بیماری کبدی داشته باشند. این به دلیل حذف نادرست فلز از بدن است که می تواند منجر به مسمومیت جدی شود.
برندهای محبوب
با توجه به تقاضا برای چنین محصولاتی برای دکوراسیون و مصارف خانگی، بسیاری از شرکت ها به تولید محصولات مسی مشغول هستند. محبوب ترین برندهای داخلی و خارجی به شرح زیر است.
از طرف خریدار. شرکت فرانسوی متخصص در ساخت وسایل آشپزخانه. امروزه محصولات مسی ساخت فرانسه به سراسر جهان وارد می شود. مزیت اصلی آن کیفیت بالای آن و همچنین معرفی محصولات جدید در تولید است که تأثیر مثبتی در تهیه غذا دارد.
MCMACO. یک شرکت به همان اندازه محبوب که ظروف مسی تولید می کند. محصولات این تولید کننده به دلیل هزینه مقرون به صرفه خود خوب هستند، که در پرتو آن نه تنها مورد تقاضای خانم های خانه دار هستند که از قابلمه ها، تابه ها و قابلمه های زیبا قدردانی می کنند، بلکه توسط صاحبان رستوران ها و کافه ها نیز مورد توجه قرار می گیرند.
فوق. این شرکت بزرگ شامل قدیمی ترین کارخانه خانوادگی است که مدتی است به تولید ظروف مسی می پردازد. به همین دلیل است که محصولات این برند ژاپنی با طراحی، طیف گسترده ای از مجموعه ها و همچنین حفظ سنت های تولید چند صد ساله متمایز می شوند.
تلویزیون. ایتالیا در زمینه تولید محصولات مسی برای کارهای آشپزخانه عقب نمانده است. امروزه محصولات این برند با موفقیت در سراسر جهان فروخته می شود، روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. دوستداران بشقاب های زیبا از سازنده ایتالیایی می توانند آنها را در قفسه های بزرگ ترین هایپر مارکت های کشور پیدا کنند.
برندهای محبوب دیگر
بازیلیکا. برندی پرطرفدار که محصولاتش در بخش قیمت متوسط قرار دارند، اما با کیفیت اثبات شده متمایز می شوند.
بیوفلون. این شرکت که در پرتغال تأسیس شده است، اکنون محصولات خود را با موفقیت در بازار روسیه به فروش می رساند. ظروف مسی این سازنده برای تمامی آشپزخانه ها و اجاق ها مناسب است. با توجه به طراحی آنها، برای تزئین فضای داخلی کافه های نخبه استفاده می شود.
روفونی. یک برند ایتالیایی که ظروف مسی آشپزخانه را تولید و به بازار عرضه می کند. مجموعه این شرکت شامل محصولاتی است که می توان از آنها به عنوان عناصر تزئینی در رستوران ها و همچنین ظروف آشپزخانه استفاده کرد. همه محصولات تحت کنترل کیفیت هستند، بنابراین برای سلامت انسان کاملاً ایمن هستند.
علاوه بر برندهای فوق الذکر، شرکت های آسیایی، هندی و ترکیه ای در زمینه تولید محصولات مسی فعالیت می کنند که محصولاتی در رده نخبگان و همچنین گزینه هایی با هزینه بودجه در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.
چگونه انتخاب کنیم؟
چه ظروف برای هدف مورد نظر خود استفاده شوند و چه به عنوان یک وسیله داخلی، هنگام خرید باید به توصیه های زیر توجه کنید.
محصولات مس را فقط باید از تولید کنندگان قابل اعتماد خریداری کرد. در این مورد، نباید به دنبال محصولات ارزان قیمت باشید. زیرا چنین هزینه ای به احتمال زیاد به دلیل استفاده از مواد اولیه بی کیفیت در فرآیند تولید است. معمولا تابه ها، قابلمه ها و سایر ظروف ارزان قیمت از مس ساخته نمی شوند. بلکه از آلیاژهایی با منشأ ناشناخته ساخته می شوند که ممکن است در هنگام استفاده از آنها مشکلات جدی ایجاد کند.
اغلب، تحت پوشش ظروف مسی، توزیع کنندگان بی پروا محصولاتی با روکش مس ارائه می دهند. برای تشخیص یک محصول از محصول دیگر، ارزش آن را دارد که کمی آن را خراش دهید تا از سالم بودن فلز استفاده شده اطمینان حاصل کنید.
محصولات برجسته یا جعلی دوام بیشتری خواهند داشت.
مس چندین برابر سنگینتر از فولاد ضد زنگ و آلیاژهای دیگر است. بنابراین میتوانید ظروف مورد علاقه خود را با برداشتن آنها بررسی کنید.
جایگاه های برتر بازار از نظر کیفیت ظروف در اختیار برندهای ایتالیایی، ایرانی و هندی است.
پوشش داخلی باید بسته به استفاده بعدی از ظروف انتخاب شود. بنابراین، فولاد یا نیکل برای سرخ کردن، قلع برای پخت و پز بهتر است. به طور کلی، ظروف مسی جهانی هستند. اما ممکن است محدودیت هایی از نظر استفاده با انواع مختلف اجاق ها، به عنوان مثال با اجاق های القایی، وجود داشته باشد.
ذخیره سازی و نگهداری
برای محصولات مسی، شرایطی که در آن قرار می گیرند و متعاقباً ذخیره می شوند، طول عمر آنها را تعیین می کند.
برخورد بی دقت یا خشن منجر به ایجاد خراش، پلاک یا پتینه روی سطح فلز می شود.
استفاده از ظروف پلاک دار خطرناک است. بنابراین، زنان خانه دار و آشپزهایی که ظروف آشپزخانه مشابهی در زرادخانه خود دارند، باید به توصیه های مراقبت اولیه پایبند باشند.
صرف نظر از اندازه و میزان آلودگی آنها، باید آنها را فقط با دست و بدون استفاده از ترکیبات شیمیایی خشن و ماشین ظرفشویی شست. همچنین استفاده از کلر و ترکیبات مبتنی بر محیط های اسیدی در طول فرآیند تمیز کردن ممنوع است.
برای نگهداری محصولات مسی، استفاده از آرد و نمک که وسیله خوبی برای تمیز کردن سطوح از آلودگی های مختلف هستند، صحیح تر است. از گوجه فرنگی و یا آب لیموی تازه می توانید استفاده نمایید. از ترکیبات ساینده و اسفنج ها نمی توان استفاده کرد.
در ظرف خشک مسی آب جوش نریزید.
ظروف مسی را در ماکروفر یا ماکروویو قرار ندهید.
تمام مراحل پخت و پز که نیاز به مخلوط کردن مواد در ظرف دارد باید با قاشق های چوبی، کفگیر و سایر تجهیزات انجام شود. می توانید از لوازم جانبی سیلیکونی نیز استفاده کنید.
برای حفظ ظاهر جذاب ظروف، می توانید سطح فلز را با یک پولیش مخصوص که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، درمان کنید.
نحوه تمیز کردن ظروف مسی را در زیر ببینید.
شما می توانید برای ثبت سفارش محصولات مسی از طریق فروشگاه اینترنتی مس شهر اقدام نمایید.