در این مقاله قصد داریم فواید و معایب پختوپز در ظروف مسی و توصیههای مفیدی در استفاده ازاین ظروف برای شما بیان کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ظرف غذا، یکی از مهمترین وسایلی است که در خانه برای خوردن و نوشیدن به آن نیاز داریم. اما چه باور کنید چه باور نکنید، ظروف مسی، دارای فواید سلامتی برای بدن است.
مس در بدن انسان
بهطورکلی مس در تمام بدن وجود دارد و اعمال متفاوتی را نیز بر عهده دارد. مس جزئی از آنزیمها است و نشانههای کمبود مس مربوط به نارساییهای آنزیمی میشود. مس بهطور وسیعی در طبیعت پخش و توزیعشده است. حتی برنامههای غذایی فقیر و نامناسب نیز، نیازهای افراد به مس را تأمین میکنند. مس برای سلامت کلی بدن بسیار ضروری است. فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامینها را قادر میسازد.
خواص و فواید ظروف آشپزی مسی
- نهتنها قابلمهها و تابههای مسی در آشپزخانه جذاب هستند. بلکه مس هدایتکننده و منتقلکننده عالی برای گرما است. برای پختوپز در میزان بالا، بسیار عالی هستند. آشپزها، اغلب از قابلمهها و ماهیتابههای مسی را برای تهیه سسها و غذاهایی که نیاز به دمای بهشدت تحت کنترل دارند، استفاده میکنند.
- علت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در ظروف مسی این است. که حرارت در ظروف مسی بیش از سایر ظروف فلزی نگهداری و بهطور یکنواخت توزیع میشود.
- عادت ماهیانه را با مس شکست دهید. از دیگر خواص استفاده از ظروف مسی سلامتی جسمی خانمها نزدیک به دوران عادت ماهیانه و افزایش سرعت عملکرد مغز است. در گذشته با قرار دادن نوعی کفگیر مسی در هنگام پخت غذا سبب آزاد سازی یونها و جذب شدنشان توسط مواد غذایی می شدند. با این روش از کم خونی جلوگیری می کردند.
- پخت غذا در این ظروف میتواند کمخونی را کم کند؛ زیرا مس از عناصر لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کمخونی است. در دهه پیش مردم کشور ما برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههای مسی استفاده میکردند. یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار میگرفت و باعث رفع کمخونی میگشت.
- یکی از ویژگیهای فلز مس، رسانایی بسیار زیاد آن است که باعث میشود غذا در ظرف مسی خیلی سریعتر بپزد. انواع خورشتها در این ظروف بهتر جا بیافتد، همینطور سرخ کردن غذاها در ظرف مسی باعث تردتر شدن آنها میشود.
نکات بسیار مهم
- برخی از غذاها خوشمزه هستند اما هضم آنها آسان نیست. خواص مس می تواند باعث تحریک پریستالسیس شود. آرامش ریتمیک معده، کمک به هضم غذا و هدایت آن در طول دستگاه گوارش، از بین بردن باکتری های مضر، کاهش التهاب معده را سبب می شود. درمان عالی برای زخم، سوء هاضمه و عفونت نیز می باشد.
- این ظروف، پس از استفاده و مخصوصا طبخ غذاهای ترش و غذاهایی که با آب آشامیدنی حاوی کلر طبخ میشوند. لکههای سیاه رنگی نمایان میشود که این به دلیل خاصیت ویژ فلز قلع و کلر آب آشامیدنی بوده و جای هیچ گونه نگرانی برای سلامتی نیست.
- مس با خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد التهابی قوی خود می تواند بهبود زخم را تسریع کند. مس برای تقویت سیستم ایمنی و کمک به تولید سلول های جدید نیز شناخته شده است. اما خواص درمانی مس فقط برای جراحی مفید نیست.
- اگر نگران خطوط ریز روی صورت خود هستید. پس مس یک ابزار طبیعی ترمیم کننده است. مس سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است و از تشکیل سلول ها جلوگیری می کند. رادیکال های آزاد که عامل اصلی تشکیل خطوط ریز است را از بین می برد. مس همچنین به تولید سلولهای جدید و سالم پوست برای جایگزینی سلولهای قدیمی و پیر کمک میکند. این دو ویژگی به مس اجازه می دهد تا خطوط ریز را به روشی ایمن شکست دهد.
حرف آخر
در نهایت به یاد داشته باشید که مرغوبترین مس و ظروف مسی در استان زنجان تولید میشود. که سرخ رنگ و شفاف است. اما رنگ ظروف تقلبی، زرد متمایل به مات بوده و ناخالصی در آن بیشتر است. مسگران متبحر و قدیمی میتوانند ظروف مسی اصل را از تقلبی تشخیص دهند. بنابراین برای خرید این نوع ظروف از مراکز معتبر آن را خریداری نمایید. برای ثبت سفارش این ظروف مسی می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی مس شهر اقدام نمایید. اگر از ظروف مسی استفاده میکنید.