مس بخور غم نخور

مدیر مس شهرمدیر مس شهر
7 بازدید

آشپزی در ظروف مسی از زمان های قدیم به علت کمبود سایر اجناس و فراوانی و ارزانی مس بسیار معمول بوده است. امروزه نیز به دلایل مختلف استفاده از این ظروف در آشپزخانه دوباره رواج پیدا کرده است. ظرف مسی رسانایی بسیار بالایی در پخت پز دارد و از نظر قیمت گران است. مانند سایر لوازم آشپزخانه دارای اصول و قواعدی است که باید طبق اصول انجام شود. با ما در این مقاله همراه باشید تا همه چیز را در مورد فواید، مضررات و طریقه نگهداری این ظروف بدانید. همچنین ظروف اصلی مسی را تشخیص بدهید و آنها را خریداری نمایید. برای این موضوع می توانید این مقاله را مشاهده کنید.

ویژگی های مس

مس سومین ماده معدنی در بدن است که تقریبا توسط پروتئین پلاسمای خون با نام سرولوپلاسمین حمل می شود. برای سلامتی مفید بوده و عنصری ضروری است که در فرآیندهای گوناگون بدن نظیر فرآیند خون سازی و عملکرد سیستم ایمنی، فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامین ها نقش دارد. این ماده داخل بدن تولید نمی شود. بنابراین باید از طریق منابع خارجی وارد بدن گردد.

آشپزی در ظروف مسی
آشپزی در ظروف مسی

رعایت تنوع و تعادل در مصرف منابع غذایی حاوی مس از جمله غذاهای دریایی، جگر، غلات کامل، مغزها، حبوبات، سیب زمینی، نخود، گوشت قرمز، قارچ، نارگیل و سیب برای دریافت کافی آن توصیه می شود. غذاهای حاوی فیبر زیاد و مصرف فراوان روی و آهن نیز می تواند جذب مس را کاهش دهد. همچنین موجب کمبود مس شوند.

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی، ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند. از جمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها در مقابل بدترین ظروف، تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده‌اند.

فواید آشپزی در ظروف مسی

یکی از دلایل جا افتادن غذا و پخته شدن آن در ظروف مسی این است. که مس گرما را نگهداری و به طور یکنواخت به داخل آن پخش می کند.

فلز مس بسیار رسانا است و همین باعث می شود غذا در آن سریع تر بپزد، زمان و مصرف انرژی کاهش می یابد.

بافت مس طوری است که سرخ کردنی ها در آن بسیار ترد می شوند.

وجود یون در مس باعث از بین رفتن احساس رخوت و خستگی مداوم می شود، در نتیجه با پخت غذا در این ظروف تا حدودی یون لازم در بدن تامین می گردد.

مس انتقال دهنده سریع گرما است. پس برای آشپزی ها در حجم بالا در آشپزخانه های بزرگ کاربرد دارد.

آشپزی در ظروف مسی
آشپزی در ظروف مسی

مضررات پخت و پز در ظروف مسی

آشپزی در ظروف مسی می تواند باعث مسمومیت شود اگر فلز مس اکسید شود و با مواد غذایی ترکیب شود.

ممکن است در حین پخت و پز غذا لعاب های ظروف مسی مانند قلع و نیکل که به عنوان پوشش این ظروف هستند. که آنها با غذت ترکیب و وارد بدن می شوند.

اگر لایه ی پوششی ظروف بر اثر شست و شو خراشیده یا ساییده شود ظرف غیر قابل استفاده می شود. ظرف مسی بدون پوشش مقدار زیادی فلز وارد ماده غذایی می کند که باعث علایم مسمومیت و استفراغ و اسهال در فرد می گردد.

غذاهایی اسیدی یا قلیایی اگر به مدت طولانی در ظروف مسی نگهداری یا پخته شوند. ماده غذایی فاسد می شود. مثلا نگهداری و پخت گوشت، گوجه‌فرنگی، آلو، چغندر و جوشانیدن سرکه، آبغوره و آب نارنج در ظروف مسی آسیب دیده توصیه نمی‌شود.

نتیجه گیری

ظرف یکی از وسایل ضروری در هر خانه ای است. انتخاب جنس ظروف باید با آگاهی انجام گردد. خریدن کریستال های گران قیمت و مارک دار کار صحیحی نیست. در اغلب موارد باید پول زیادی را برای خریدن این کریستال ها بپردازید. ظروف مسی از جمله کاربردی ترین ظروف هستند که با خریدن آن ها هم می توانید ظروف پذیرایی بسیار شیک داشته باشید. همچنین در آشپزخانه از آن ها استفاده نمایید. انتخاب ظروف مسی باعث زیبایی خانه شما خواهد شد.

برای ثبت سفارش محصولات مسی می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی مس شهر اقدام نمایید.

منابع: وب سایت های زومیلا، معاونت غذا و دارو و سایت نیازت.

دسته بندی وبلاگ
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

X
پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت