چرا در تابه های مسی بپزیم؟
اگر در مورد آشپزی در تابه های مسی با شما صحبت کنم، اولین تصویری که به ذهنم می رسد چیست؟
من شخصاً لگنهای مسی را به یاد دارم که بسیار زیبا بودند و با رنگ قرمزشان، ظاهر قدیمیشان و با تمام خاطراتی که در آشپزخانه مادربزرگم وقتی مرباهای خانگیاش را آنجا درست میکرد، مرا به گذشته میبرد!
بوده است؟ دوباره فکر کن! این ظروف پخت و پز هنوز به طور گسترده توسط بزرگترین سرآشپزهای ستاره استفاده می شود!
کمی تاریخچه
مس اولین فلزی است که بشر از آن استفاده کرد. استفاده از آن به دوران نوسنگی برمی گردد و تولید آن همچنان در حال تکامل است. برخی از جواهرات مربوط به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد. JC در خاور نزدیک و میانه کشف شد. این یعنی سن مواد! سپس عصر برنز فرا می رسد که در آن مس با قلع یا روی آلیاژ می شود و اغلب در آشپزی برای گلدان ها و جواهرات استفاده می شود. در دوران باستان یکی از مواد اصلی برای مجسمه سازی بود. از دوران مدرن، برای اهداف مختلف، چه در آشپزخانه، چه در لوله کشی و غیره مد شده است. متأسفانه مس فلزی است که خیلی سریع اکسید می شود، بنابراین چند سالی است که تحت درمان قرار گرفته و در نتیجه محافظت می شود و باعث می شود که مس ضد زنگ باشد.
اگر می خواهید بیشتر بدانید، مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
چرا مس در آشپزخانه؟
متخصصان آشپزی و سرآشپزها اغلب از مس استفاده می کنند، اما آیا می دانید چرا؟ زیرا مس ماده ایده آل برای پخت و پز است.
مس بعد از نقره بهترین رسانایی حرارتی را دارد، یعنی گرما را به خوبی از خود عبور می دهد و برای سرخ کردن، خورش، سس و مربا به طور یکنواخت و سریع پخش می کند. تابه مسی به سرعت به تغییرات دما پاسخ می دهد و به لطف توزیع یکنواخت گرما، غذا نسبت به سایر مواد سریعتر به ظرف می چسبد. به این ترتیب غذای شما ته دیگ نمی سوزد و در حین پخت سرریز نمی شود. مثال، و مطمئناً متقاعد کننده ترین، شیری است که وقتی در مس پخته می شود. نمی جوشد و حتی ظروف ظریفی مانند شکلات آب شده، آب نبات کاراملی یا پولنتا که هنگام تهیه در مس نمی سوزند و نمی چسبند.
آیا مس بهداشتی است؟
مس دارای خواص ضد باکتریایی طبیعی است. به همین دلیل در برخی بیمارستان ها نیز استفاده می شود. بنابراین در آشپزخانه، ایمنی بهتر مواد غذایی را تضمین می کند. مس به مبارزه با هرگونه آلودگی توسط قارچ ها و سایر باکتری های مسئول پوسیدگی میوه کمک می کند. علاوه بر این، در کشورهای گرم، شیر را در دیگ های مسی نگهداری می کنند.
آیا مس با القایی سازگار است؟
در حالی که القاء طرفداران بیشتری پیدا می کند، سؤالی که در قالب شواهد مطرح می شود: آیا مس با اجاق های القایی سازگار است؟ اگر ست تابه مسی خانواده را به ارث برده اید، متاسفانه خبر بد: نمی توانید از آن استفاده کنید. در اجاقهای القایی، ظروف مسی شما باید دارای یک لایه مناسب از فولاد ضد زنگ باشند که باعث سازگاری آنها میشود.
قلع مس؟
برای اینکه بتوانید در قابلمه یا قابلمه مسی بپزید ، ابتدا باید آن را قلع کنید. بدون قلع، مس اکسید شده و تغییر رنگ می دهد تا زمانی که به رنگ مایل به آبی به نام “verdigris” برسد. گیلاس علاوه بر ایجاد تغییر رنگ، سمی است و نباید با غذا تماس پیدا کند زیرا ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش شود. به همین دلیل است که ظروف مسی مورد استفاده برای پخت و پز باید با لایه نازکی از قلع پوشانده شوند.
برای مرباها خاص است. شکر و اسیدیته میوه ها از اکسید شدن مس جلوگیری می کند، به همین دلیل است که مربای مسی هرگز قلع نمی شود.
چگونه ظروف مسی را تمیز و نگهداری کنیم؟
فایل بزرگ! برای تمیز کردن موثر ظروف مسی خود ، باید مواد شیمیایی را کاملا فراموش کنید و در عوض به مواد طبیعی و نکات مادربزرگ تکیه کنید… ما همیشه به این موضوع برمی گردیم!
آرد، نمک درشت، سرکه سفید و/یا آب لیمو را مخلوط میکرد تا خمیری درست شود، و با دست یا پارچهای که میکرد، ظرفهای مسیاش را مسواک میزد و چند دقیقه میگذاشت، آبکشی میکرد و میدانی که پخت مسی اوست. گلدان ها هنوز درخشان بودند! او آنها را با عشق پاک می کرد، سپس آنها را به شدت با پارچه ای نرم و خشک به صورت دایره ای می مالید تا بدرخشند.
همانطور که گفته شد، اگر ظروف شما خیلی کثیف نیست، میتوانید به سادگی آن را با مخلوط سرکه سفید و آب داغ بشویید یا آن را با یک لیمو به دو نیم شده بمالید.
برای بازیابی درخشندگی آن باید از خمیر پولیش مس مخصوص استفاده کرد. هرگز از اسفنج فلزی استفاده نکنید.
یک ترفند دیگر: می توانید یک پیاز را نیز برش دهید و تابه مسی را با آن بمالید و به محض سیاه شدن خلال آن را بردارید.این کار را در کل سطح تکرار کنید. از کاغذ جاذب مرطوب شده با روغن پخت و پز استفاده کنید. بگذارید خشک شود.
چرا از مس برای پخت مربا استفاده می شود؟
همانطور که در بالا به شما گفتم، لگن های مسی مرباها و مارمالادهای فوق العاده ای درست می کنند. هنگامی که مس گرم می شود، یون هایی آزاد می کند که زنجیره های بین مولکول های پکتین میوه را تقویت می کند. این مولکول های پکتین هستند که مسئول ژله شدن مربا هستند و باعث “گیر شدن” آن می شوند. به همین دلیل است که مربای پخته شده در لگن مسی مایع کمتری دارد و نرم تر می شود.
مزایا و معایب ظروف مسی چیست؟
سرآشپزهای ستاره دار میشلن در رستوران های برتر می گویند که کیفیت ظروف مسی بی نظیر است. اما چرا؟
زیرا مس برای پخت و پز بهترین ماده باقی می ماند، چه برای انتقال گرما، تضمین دمای ثابت و منظم و همچنین برای اینرسی حرارتی کم آن. از آنجایی که مس یک رسانای عالی گرما است، تابه مسی به سرعت گرم می شود که در مصرف گاز و برق نیز صرفه جویی می کند! حرارت به طور مساوی توزیع می شود که امکان پخت یکنواخت را در تمام سطح تابه: دامن و ته ظرف فراهم می کند.
اما زمانی که مس با فولاد ضد زنگ همراه شود، تابه رول رویس تابه است و مادام العمر تضمین می شود!
تنها جنبههای منفی: از جنبه تغذیهای، میتوانیم تشت مسی را برای تخریب بیشتر ویتامین C مقصر بدانیم. در نهایت، ظروف مسی نسبتاً شکننده است: تماس مستقیم با غذاهای اسیدی مطلقاً توصیه نمیشود، در واقع لازم است همیشه سریع آبکشی شود تا زیبایی حفظ شود. رنگ مس بدون لکه، در حالی که غذاهای شیرین بی خطر هستند.
چگونه تابه مسی را به درستی بخریم؟
اگر میخواهید روی ظرفی سرمایهگذاری کنید که تمام عمر از آن استفاده کنید، بدون قلع کردن آن، به شما توصیه میکنم یک قابلمه با فضای داخلی فولاد ضد زنگ انتخاب کنید. فولاد ضد زنگ، بسیار سخت، در برابر زمان مقاومت می کند و بنابراین رسانایی خوبی را در خارج حفظ می کند و در عین حال عمر طولانی را برای قسمت داخلی تضمین می کند.
عیب کوچک مس این است که یک ماده گران قیمت است، تابه حرفه ای بسته به ویژگی های فنی و مارک انتخاب شده در واقع هزینه نسبتاً بالایی دارد، با این حال سرمایه گذاری ارزش تلاش را دارد.
برای ثبت سفارش محصولات مسی می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی مس شهر اقدام نمایید.